12 Ekim 2012 Cuma

Çikolata sevenlere diyet


Diyet yaparken canınız çikolata mı çekti? Çikolata yemek için, diyetinizi bozmanıza hiç gerek yok. Tek yapmanız gereken, günü içindeki kalori alımınızı tavsiyelerimize göre düzenlemek.
Çikolata sevenlerin en büyük problemi, başlayınca kendini tutamayıp tüm paketi yemek oluyor. 80 -100 gramlık bir paket, yaklaşık 600 -700 kalori içeriyor. Bu kalorinin % 45 -50 kadarı ise yağdan geliyor. Çikolata seviyorsanız, miktara dikkat etmek kaydıyla yiyebilirsiniz.  
Sabah 
Yarım yufka ile lor peynirli, kekikli gözleme (2 dilim ekmek)
Bol domates, salatalık, biber
Bitki çayı
Ara 
1 meyve
Öğle 
1 kâse kremasız çorba
8 yemek kaşığı baklagil yemeği
3 yemek kaşığı light yoğurt
Ara
Yarım simit(2 dilim ekmek)
1 dilim peynir
Akşam
3 köfte kadar balık ızgara
Buharda sebze
Roka salatası
1 küçük boy haşlanmış patates
Ara 
1 fincan light süt ( istenirse kahve eklenebilir)
20 gram çikolata

20 gram, büyük paketin 1/5’ i oluyor; aslında hiç fena değil. Ben çikolatayı, yanında mutlaka süt ile tavsiye ediyorum. Böylece kan şekerinizi dengeleyerek daha sonra yeniden acıkmaya ve tatlı isteğine engel olabiliyorsunuz. Dişini fırçalayarak bu hissi ortadan kaldıran veya limonlu çay ya da naneli sakız ile çözüm yaratanlar da var. Siz de deneyebilirsiniz. Tarçın kullanımı da, şeker ve çikolata isteğini azaltıyor. Sütün içine tarçın, fırınlanmış elma, ayva veya armut ile biraz da ceviz katarsanız hem lezzetli hem de yağ içermeyen bir çözüm olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder