5 Temmuz 2014 Cumartesi

Meyve Diyeti Sağlıklı Kilo Verdirir mi?



Yaz aylarının gelmesi ile beraber meyve çeşitlerinin hemen hemen hepsini pazarlarda, manavlarda bulabilir hale geldik. Fazla kilolara sahip olan kişilerin yaz aylarının gelmesi ile birlikte en büyük sorunlarından biri oldu. Bu nedenle fala kiloya sahip olan bireyler zayıflamak uğruna farklı yöntemlere başvurabiliyorlar. Bu yöntemler arasında yer alan şok diyet programları, sağlıksız zayıflama hapları ya da gün boyu hiçbir şey yemeyerek sadece meyve ve sebze tüketimi sağlayarak zayıflama süreci içerisine girebiliyorlar. Peki, ama sadece meyve yiyerek zayıflamak mümkün mü?  Sağlıklı ve dengeli bir beslemenin temel amaçları arasında yer alan bütün besin gruplarından tüketmek zayıflamanın en sağlıklı yöntemlerinden biridir. Protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineral vücudumuzun her yerine ayrı yarar sağlamakla birlikte vücudumuzda yer alan organlarımızın faaliyetlerini yerine getirmesine yardımcı olmaktadır. Bu beslenme unsurlarından bir tanesinin bile olmayışı vücudun sağlığı açısında olumsuz etkilerin meydana gelmesine neden olabilir.

Bu nedenle meyve sebze tüketimi sağlanması vücuda yarar sağlamaktadır. Gerekli proteinleri içeriğinde bulundurarak vücudumuza alması gereken vitamin, mineral, protein gibi unsurları karşılamaktadır. Bu nedenle meyve sebze tüketimini bol miktarda sağlamanız gerekir. Aynı zamanda düzenli olarak spor ve egzersiz programını uygulamanızda fayda var.


Kilo verimi sürecimize destek sağlayabilecek olan egzersiz aynı zamanda vücudumuzun sıkılaşmasına da yardımcı olur. Günümüzde birçok diyet programı vardır. Bunlarda biri de meyve diyeti olmaktadır. Fakat yanlış bir şekilde uygulandığı için doğru sonuçlarda veremeyebiliyor. Meyve diyetinde amaç, meyve ağırlıklı ancak diğer besin gruplarının da mevcut olduğu beslenme düzenini oluşturmanızda fayda var. Bu nedenle bilinçsiz uygulanan meyve diyetini daha bilinçli bir şekilde uygulayarak vücudunuzun günlük olarak alması gereken unsurları da karşılamanızda yarar sağlayacağı gibi aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder