3 Temmuz 2014 Perşembe

Güne Kahvaltı Yapmadan Başlamayın!

Sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olabilmek için güne erken saatlerde başlayarak sabah kahvaltınızı yapın! Sabahları çok acıkmış bir şekilde kalkmanız sağlık olacağınızın göstergesidir. Fakat tok bir şekilde kalkarak ve canınız hiçbir şey istemiyorsa muhtemelen akşam geç saatlere kadar yemek yemiş olmalısınız. Öğünlerinizi yavaş ve yeterince çiğneyerek tüketin. Beynimiz tokluk hissini 20 ila 25 dakika kadar bir sürede algıladığı için yemekleri hızlı bir şekilde yememiz kilo alımımıza neden olmaktadır. Yemek sırasında sürekli olarak çatalınızı ve bıçağınızı bırakın bu sayede oyalanmış olursunuz. Yemek tüketiminiz daha az olmakla birlikte aşırı kilo alımına da engel olmuş olursunuz. Tabağınıza koyduğunuz yiyeceklerin miktarını küçülterek az veya çok yediğinizi anlamazsınız. Bu nedenle porsiyonlarınızı küçülterek daha az yemek tüketimi sağlayabilirsiniz. Alışverişe çıktığınızda büyük porsiyonlu yemek tabaklarını seçmenin yerine daha küçük porsiyonlulara yönelebilirsiniz.

Su içmeyi asla ihmal etmeyin! Su günlük almamız gereken sıvı ihtiyacını karşılayan en önemli ve en doğal içeceklerden biridir. Vücudumuza sağladığı birçok yarar sağlıklı bir yaşam sürdürmemizi neden olur. Vücudumuzda ki zararlı toksinlerinde atılmasında yarar sağlayabilen su tüketimi çok sık yapmamızda fayda var. Bununla birlikte destek sağlayabilecek olan  ürün seçeneklerinden tercih etmenizde fayda var.

Yemek yemek yerine spor yapın, daha sağlıklı olacaktır. Sıkıntı, Stres, Öfke gibi olumsuzluklar meydana geldiğinde bol bol yürüyüş yapabilirisiniz. Yağ kullanıma oldukça dikkat etmelisiniz. Hayvansal veya çok doymuş yağ tüketimi sağlamak vücudumuzda kilolarında birikmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sağlıklı kilo verebilmek için doğru ve düzenli bir şekilde beslenme gösterebilirsiniz. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak herkesin hayalinde ki yaşam tarzıdır. Bu nedenle tüm yaşantınız boyunca alışkanlık haline getirdiğiniz kötü beslenme düzeninizi değiştirmenin zamanı geldi.  

0 yorum:

Yorum Gönder