5 Temmuz 2014 Cumartesi

Ramazan Ayında Beslenme Düzeninizi Bozmayın!



Bireylerin beslenme alışkanlıkları ve öğünlerde arasında ki tercihleri zamanla değişiklik gösterebilir. Ramazan ayları da bu değişimler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sağlıklı bir ramazan ayı için doğru beslenerek kilonuzu muhafaza edebilirsiniz. Ramazan ayını kilo almadan bitirmek isteyenlerin uyguladığı yöntemler oldukça sağlıksız ve ilerleyen zamanlarda bir takım sağlık sorunları ile karşılaşmamıza neden olmaktadır.  Ramazan ayını kilo almadan ve formumuzu koruyarak geçirebileceğimiz besin tüketiminden sağlamamızda fayda var. Sağlıklı karbonhidratlar gün boyu tok tutmasının yanı sıra ramazanda da bu tür besin takviyelerinden tüketebilirsiniz. Ramazan ayında öğün sayısının ikiye düşmesi dengeli ve sağlıklı beslenmeyi daha da önemli bir hale getirmektedir. Çünkü bu aylarda öğünlerde, zamanlar, tercih edilen besin çeşitlerinde önemli değişiklikler yer almaktadır. İftar ve sahur sofralarında yer alması gereken gün boyu bizleri tok tutacak hem de sağlıklı beslenmeyi sağlayabilecek olan besin tüketiminden tercih etmemizde fayda var.

Tokluğu uzun zaman sürdürebilecek olan besin takviyeleri sindirimi ve emilimi uzun süre devam eden gıdalardandır. Sebze, meyve, tahıllar, kuru baklagiller, esmer ekmek, esmer pirinç,  gibi besinler kilo verimi süreci içerisine giren bireylerin genellikle tüketmesi gereken besinlerden biridir. Bununla birlikte düzenli olarak egzersiz ve spor hareketleri de yapmamızda fayda var.  Bu süreci daha çok hızlandırarak verimli bir şekilde kilo kaybı yaşamamıza yardımcı olmaktadır.


Sağlıklı ve güzel bir yaşam sürdürmek istiyorsanız tüm yaşantınız boyunca alıştığınız beslenme düzeninizi değiştirerek daha olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.  Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketebilirsiniz. Yoğurt ayran ve süt tüketimini ihmal etmemenizde fay var. Aynı zamanda pilav ve makarnayı sofranızdan uzak tutmanızda fayda var. İftardan sonra ise meyve tüketimini ara öğün olarak araya sıkıştırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder