7 Ağustos 2014 Perşembe

Egzersiz Yaparken Bol Sıvı Tüketin!

Vücutta meydana gelen sıvı kaybının egzersizimizi etkilediğini daha önce hiç düşündünüz mü? Yeteri kadar sıvı kaybı sağlamadığımız zamanlarda vücudumuzda oluşan halsizlikler, baş dönmeleri, dilde kuruluk hissi gibi faktörler ile karşılaşmamıza neden olmaktadır. Bu nedenle egzersiz öncesi, sırasında veya sonrasında bol miktarda su tüketiminin sağlanması önemlidir.



Egzersiz esnasında dikkat edilmesi gerekenler
·        Besin çeşitliliğini arttırın
·         Sıvı tüketimi sağlamak için susamayı beklemeyin! Dakika da bir sıvı tüketin.
·         Özellikle de bu sıcak havalarda sıvı tüketimini bir hayli arttırmanızda fayda var.
·         Egzersiz sırasında yaşana sıvı kaybının vücuda tekrardan kazandırılması içinde her 10 ila 15 dakikada bir su tüketmemiz de fayda var.

·         Egzersiz öncesinde tükettiğiniz yemekler mide şişkinliği rahatsız duyulacak kadar yemek yenmesi egzersiz sırasında hareketlerinizi engelleyerek kıramp girmesine neden olabilir. Bu yüzden yemeklerden 2 veya 4 saat önce sizi rahatsız etmeyecek derece de hafif yiyeceklerin tüketilmesi gerekir.


·         Yeterli düzeyde de vitamin ve protein tüketiminin sağlanması gerekir.


·         Düzenli olarak egzersiz ve spor yapanların protein ve vitaminlerini karşılamaları için sağlıklı yemeklerden bunu karşılayabilirler.  Ek olarak herhangi bir üründen bunu karşılamamaları gerekmemektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder