12 Ağustos 2014 Salı

Sağlık için Spor Yapın!j

Teknolojinin şu son günlerde hayatımıza bir hayli girerek yaşantımızı kolaylaştırması zayıflamak isteyenleri dahi yattığı yerden bunun olmasını istemesine kadar gelmektedir.  İstediğimizi yiyelim hiç hareket etmeyelim bir zaman sonra kilo aldığımızı görünce de kendimizi en lüks spor salonlarına yazdırarak zayıflamaya çalışıyoruz.  Kendimize özel olarak hazırlanan yiyecekler zayıflamamıza yardımcı olmakla birlikte sürekli yüzme kursları spor salonlarında saatlerimizi geçirmemiz hepsi aslında bunun bir parçasıdır. Günümüzde artık kilo vermek zorlaştı diyebiliriz. İnsanlar bu yöntemleri deneyerek kendilerini teknolojik olarak zayıflatmaya çalışıyorlar. Çok uzun bir zaman önce değil 10- 11 sene önce çocuklar okula yürüyerek giderlerdi. Bizler Pazar alışverişine diye çıkarak saatlerimizi oralarda geçirdikten sonra bir de üstüne üstlük o koca poşetli beraberinde getiriyorduk.


Şimdi ise çocuklarımız kapının önüne kadar gelen servislere binip okulların kapısının önünde iniyorlar. Birçok kişi de alışverişini ya internetten yapıyor ya da alışveriş merkezlerinin özel servislerini kullanarak poşetlerini kapıya kadar taşıttırmış oluyorlar. Durum böyle olunca kilo almaktan da haliyle kaçamıyoruz.  Bu gün birçok hastalığa iyi gelen egzersiz, düzenli olarak yapıldığı zaman zayıflamamıza yardımcı olmakla kalmıyor çeşitli hastalıklarında ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Ancak bir tek sorun bireyin egzersize tam anlamı ile başlamaması ve sürekli olarak ertelemesidir.” Bu hafta pazartesi başlayacağım. Bir daha ki hafta başlamalıyım” gibi mazeretler ile birlikte egzersiz programı sürekli olarak ertelenmeye maruz kalmaktadır.


Kendiniz için sürekli bir şeyler yapın, zaman ayırmaya özen gösterin. Evden çıkarken, iş yerine giderken asansör değil merdiven kullanabilirsiniz. Kısa mesafeli yerlere giderken arabayı değil yürümeyi tercih edin. Eğer hiçbir şey yapamıyorsanız evde tek başınıza kaldığınızda egzersiz hareketlerini öğrenmeye çalışın. En pratik ve ekonomik olabilecek sporlardan biride yürüyüş, hafif tempoda bir yürüyüş iyi gelebileceği gibi aynı zamanda yürüyüşünüzün yanında bel ve basen egzersizlerini de ekleyerek bölgesel kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.



Egzersiz, ruhsal ve fiziksel etmenle başlayan etkilerin gücünü arttıran en etkili yöntemler arasında gösterilmektedir. Yapılan araştırmalara göre, egzersize başlamadan önce fiziksel ve ruhsal olarak güçlük çekebiliyoruz ancak vücudumuz bu duruma alıştığı zaman yaptığımız hareketlerde sonrasında daha az gelmeye başlayacak ve arttırmaya başlayacağız. 

0 yorum:

Yorum Gönder