8 Ağustos 2014 Cuma

Zayıflarken Meyve Tüketimine Önem Verin!

Pek çok kişinin genellikle yaptığı hatalar arasında yer alan düzenli bir şekilde beslenmek yerine aksine düzensiz beslenerek ve sadece meyve ile zayıflama süreci içerisine girmektedir. Ancak gün boyunca daha az kalori alıyım diye tüketilen meyveler vücudumuzun günlük olarak alması gereken vitamin, protein, kalsiyum gibi almamız gereken unsurları karşıladığı söylenemez. Bu yüzden vücudumuz gün sonunda halsiz ve yorgun düşecektir.


Sağlıklı beslenmenin bir parçası haline gelen bu meyveler mevsimine göre tüketilmesinde fayda var. Meyvelerin sağlıklı ve düzenli beslenme programınızda yer verilmesi önemlidir. Ancak vücudumuz için vitamini mineral ve enerji kaynağı olan meyveleri yeterli miktarda tüketmemizde fayda var diyebiliriz. Gereğinden fazla tüketilen meyveler ilerleyen zamanlarda ciddi anlamda sorunlar ile karşılaşmamıza neden olabilir. Bu nedenle meyveler sağlıklıdır ama yeterli miktarda tüketildiği takdirde!

Meyve tüketimini sağlarken porsiyonlarınıza oldukça dikkat etmeniz gerekir. Günde en az 3 porsiyon meyve tüketimi sağlamamız tavsiye edilmektedir. Fakat bireyin vermesi gereken kilo miktarına, vücut kütlesine, yaş ve cinsiyetine bağlı olarak tüketmesi gerektiğini unutmayalım! Bu düzenlemelere uyduğumuz sürece olumlu sonuçlar ile kısa sürede karşılaşmamıza yardımcı olmaktadır.


Aynı zamanda kivi, elma ve portakal gibi glisemik indeksi düşük oranda olan meyveleri tüketmemiz kilo vermemizde büyük bir role sahiptir.



Sağlıklı beslenme programınızı sadece meyve tüketerek değil, aynı zamanda diğer besinlerden de karşılamamız gerekir. Bu sayede vücudumuzun kısa sürede forma girmesinde yardımcı olmaktadır. Formumuzu korumamızda yardımcı olabilecek en sağlıklı içecekler biri olan yeşil çay, yağ yakımına yardımcı olarak kilo almaya neden olan ödem sorunlarını da ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda iştah sorununa da kökten çözüm üreten yeşil çay, her gün düzenli olarak tüketildiği zaman kısa sürede kilolarımızdan kurtulmamıza da yardımcı olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder