6 Kasım 2012 Salı

Acı biber yiyerek zayıflama: Gerçekten işe yarıyor mu ?


Acı biber yiyerek zayıflama. Yeni moda acı biber yiyerek zayıflama..Ama elbette kilolarca biber yiyerek kendinize işkence edin demiyoruz. Acı biberler metabolizmanızı hızlandırarak ve açlık seviyenizi düşürerek yağ yakımını hızlandırıyor.  İçerdikleri kimyasal bir madde olan kapsaisin bunda asıl etken. Purdue Universitesi’nde yapılan bir araştırmaya gösteriyor ki yemeğine ekstra bir çay kaşığı kadar pul biber ekleyen denekler, aynı yemeği yiyen ancak biber eklemeyen deneklerden daha fazla kalori yakıyor ve daha geç bir süre sonra acıkıyor. Daha geç bir süre sonra acıkmak gün içinde acıktığınız zaman yediğiniz abur cuburlardan sizi uzaklaştırıyor ve gün içinde daha az kalori almanızı sağlıyor. Hızlanan metabolizmanız sayesinde sadece oturduğunuz yerden daha fazla kalori yakıyorsunuz çünkü vücudunuzun çalışma hızı artıyor.


Yediğiniz her yemeğe ekstra 1 kaşık pul biber veya varsa 1-2 adet sivri biber ekleyin. Elbette sadece acı yemek size beklediğiniz kadar kilo verdirmeyecek ancak kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.


Etkisi henüz tam olarak kanıtlanmış olmasa da acı biber haplarını deneyebilirsiniz. Acı biber hapları ile ilgili geniş bir yazıya sitemizde çok yakında yer vereceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder