6 Kasım 2012 Salı

Zayıflamak isteyenlerin en sık yaptığı 6 hata


Eğer zayıflamak için çok çabalıyor ve istediğiniz sonuçları alamıyorsanız diyetinizde, yaptığınız egzersizlerde ufak hatalar yapıyor olmanız çok olası. Zayıflamak isteyen birçok kişi ufak tefek hatalar yapıp istedikleri kiloya ulaşamadıkları zaman hemen demoralize olur ve ne yaparlarsa yapsınlar kilo veremediklerini düşünürler. Ancak herkes tarafından yapılan bazı hataları bilmek sizi demoralize olmaktan kurtaracaktır. Sizin için en çok yapılan 6 hatayı bir araya getirdik.


Diyet yapan, egzersiz yapıp kilo vermek isteyen herkesin yaptığı en büyük hata kısa sürede gerçekçi olmayan beklentiler içine girmeleridir. Haftada yarım kilo ile bir kilo arası vermeyi hedeflemek çok gerçekçi ve aynı zamanda sağlıklı bir hedeftir. Televizyonda ,dergilerde 15-20 kilo vermiş insanların hikayeleri sizi aldatmasın önemli olan o kiloları ne kadar sürede verdikleridir. Sonuçta aldığınız kiloları o kadar kısa sürede almadınız ve o kadar kısa sürede vermeyi beklemek de pek doğru olmaz.


Herkes birbirinden farklıdır. Nasıl bazı insanlar diğerlerinden daha kolay kilo alıyorsa bazı insanlar da diğerlerinden daha kolay kilo verebilirler. Sadece sabırlı olun ve diyetinizi bozmadan, günlük egzersizlerinizi yaparak devam edin er ya da geç çalışmalarınızın karşılığını alacaksınız. Başkalarının sizden daha kolay kilo veriyor olması sizi demoralize etmesin.


Birçok insan kilo vermeye karar verdikten sonraki ilk haftalarda çok kilo verir ancak daha sonradan bu kilo verme hızı malesef yavaşlar. Bazı haftalar beklediğinizden daha fazla kilo vermeniz oldukça normal, bazı haftalar kilonuzun sabit kalması da aynı şekilde. Vücudumuz çok karışık bir yapıdır ve tahminlerimize her zaman uymaz. Verdiğiniz kiloyu haftalık olarak ölçmek yerine aylık olarak ölçmek sizin açınızdan daha anlamlı sonuçlar verebilir. Özellikle her hafta ,hatta iki üç günde bir tartılmak sizin demoralize olmanıza sebep olabilir.


Bugün daha az kalori almaya başlıyor olmanız günün akşamında veya da ertesi sabah kilo vereceğiniz anlamına gelmez. Kilonuz gün içinde sık sık değişir özellikle yemek yedikçe ve bişeyler içtikçe ancak bu sizin kilo aldığınız veya verdiğiniz anlamına gelmez. Bu sebeple mutlaka tartıldığınız zaman mutlaka aç karnına tartılın.
Çok ter döktüğünüz bir egzersizden sonra, terlemenizi sağlayan eşofmanlar giydikten sonra, saunadan çıktıktan sonra tartılmanız size doğru sonuçları vermez. Kilonuzdaki azalma tamamen vücudunuzdan attığınız sudan kaynaklanmaktadır.



Kimse mükemmel değildir. Ne kadar çabalarsanız çabalayın mesafe katedemediğiniz zamanlar olacaktır. Önemli olan kilo vermenizin durduğu bazı dönemlerin sizi caydırmasına izin vermemek tam tersine bu dönemlerin sizi daha çok motive etmesini sağlamak. Her başarısızlıktan öğrenilecek birşeyler vardır. Siz de böyle dönemlerde neleri doğru yaptığınızı, neleri yanlış yaptığınızı tekrar gözden geçirin.


Birçok insan daha az yedikçe daha çok kilo verebilecekleriniz düşünür. Diyet yapan birçok kişinin yaptığı en büyük hata yeteri kadar yemek yemiyor olmaktır. Özellikle uzun saatler aç kalmak kilo verme açısından yararlı değildir. Vücudunuz kendini açlık durumunda algıladığı vakit metabolizmanızı doğal olarak yavaşlatır bu da sizin yağ yakma oranınızı düşürür. Uzun bir süre aç kaldıktan sonra yemek yediğiniz vakit ise zaten yavaşlamış olan metabolizmanı aldığınız besinleri hızlıca sindiremez ve vücudunuzun ileride de böyle aç kalacağını düşünerek ister istemez yağ depolar.

0 yorum:

Yorum Gönder