6 Kasım 2012 Salı

Neden erkekler zayıflama konusunda daha başarılı ?

Neden erkekler zayıflama konusunda daha başarılı ?

Hiç sevgiliniz veya da eşinizle aynı anda diyete başlayıp onun sizden daha hızlı zayıfladığını gördüğünüz için sinirlendiniz mi ? Emin olun yanlız değilsiniz çünkü bu sadece size ve eşinize, erkek arkadaşınıza özgü bir durum değil.


Ne zaman bir kadın ve erkek aynı anda kilo vermeye karar verip, beraber bir diyete başlasalar erkekler genellike kadınlara oranla çok daha çabuk zayıflıyor ancak bunun altında yatan sebep ne ? Neden erkekler kadınlardan daha hızlı zayıflıyor ?

Bu durumun birkaç açıklaması var ancak aklınızda her zaman bulundurmanız gereken şey kendinizi her zaman sadece kendinizle kıyaslamanız gerektiği. Sizden daha fazla kilo vermiş birilerini tanıyor olmanız sizin birşeyleri yanlış yaptığınız anlamına gelmez.

Kadınlar daha sık duygusal sebeplerle yemek yer : Yapılan araştırmalar gösterdi ki erkekler favori yemeklerine kadınlardan daha rahat karşı koyabiliyor ve kendilerini daha kolay kontrol edebiliyor. Erkekler moralleri bozulduğunda, birini özlediklerinde yemek yemezken bu durum kadınlarda daha sık görülüyor.
  
Erkekler kadınlardan daha hırslı: Bazı araştırmalar gösterdi ki verilen her kilo başına bir para ödülü konduğu vakit erkekler kadınlardan daha başarılı. Erkekler doğaları gereği kendilerini devamlı olarak kanıtlama arzusundadırlar ve bu da konu kilo vermeye gelince onların kadınlardan daha başarılı olmasını sağlıyor.



Erkekler daha fazla kas kütlesine sahiptir: Erkekler kadınlardan daha güçlü ve daha kaslıdır ve vücutlarındaki kas miktarı onların metabolizmalarının kadınlardan daha hızlı olmasını sağlamaktadır.  Araştırmalara göre erkeklerin metabolizmaları aynı kilo ve yaştaki kadınların metabolizmalarından 3-10% daha hızlıdır.

Kadın hormonları:  Kadın vücudunda bulunan östrojen horonu kadınların kilo vermesini zorlaştırırken erkek vücudunda bulunan testosteron ise erkeklerin kilo vermesini kolaylaştırmaktadır.

Zayıflama konusunda erkeklere karşı ne kadar dezavantajınız olsa dahi asla demoralize olmayın ve her zaman kendinizle yarışın. Unutmayın ki kadın ve erkek birbirinden farklı olduğu gibi her kadın ve her erkek de birbirinden farklıdır. Bir arkadaşınız çok kolay verebilirken sizin veremiyor olmanız sizin yanlış bir diyet yaptığınızın göstergesi değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder