6 Kasım 2012 Salı

Daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak 7 öneri

Daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak 7 öneri

Kalori yakın . Hepimiz daha fazla kalori yakmanın yollarınız atıyoruz. Sadece aşağıda vereceğimiz küçük tüyoları uygulayarak günde yaklaşık  400 kalori yakmanız mümkün. Hergün ekstra 400 kalori yakarak ayda tam 1200 kalori yakabilirsiniz ki bu da yaklaşık 1.5kg yağ yakmanızı sağlar
Daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak küçük ipuçları
1. Kola ve meşrubat içmeyi bırakın
Kola ve  içecekler içlerinde bulunan fazla şeker ile tam bir kalori kaynağıdır. Her gün bir adet kutu kola içmeyerek tam 110 kalori almaktan kurtulabilirsiniz.
2. Su için
Su sizin kendinizi tok hissetmenizi sağlar ve suyun kalorik değeri de yoktur. Sizin daha sağlıklı olmanızı ve vücudunuzdaki toksinleri sisteminizden daha hızlı uzaklaştırmanıza yardımcı olur. Gün boyu en az 2 litre su için. Hergün içeceğiniz fazladan 1 litre su sizin fazladan 150 kalori yakmanıza sebep olur
3. Acı biber yiyin
Acı biber yemek sizin metabolizmanızı hızlandırır ve daha fazla yağ yakmanıza sebep olur. Acı biber ile ilgili sitemizdeki makaleye buradan ulaşabilirsiniz.
4. İşlerinizi yürüyerek yapın
Gün içinde bir çok yere araba yerine yürüyerek gitmek, asansör kullanmak yerine merdiven çıkmak hergün sizin en az 50 kalori yakmanızı sağlar.
5. Egzersiz yapın
Egzersiz yapın ! Egzersiz yaparken tempoyu yüksek tutarak daha fazla kalori yakabilirsiniz. Yürüyüş veya koşu yaparken hızınızı birazcık artırın. Saatte 5km hızla yürümek ve 7.5 km hızla yürümek size 1 saatte ekstra 45 kalori yaktırabilir.
6. Yeşil Çay
Gün boyu çay içeceğiniz zaman yeşil çayı tercih etmek metabolizmanızı hızlandırarak hem sindirminize yardımcı olur hem de daha çok kalori yakmanızı sağlar. Ayrıca yeşil çay içmek iştahınızı bastırarak daha geç acıkmanızı sağlar.
7. Protein ağırlıklı beslenin
Protein ağırlıklı beslendiğinizden emin olun. Bu şekilde alacağınız kaloriler belinizi kalınlaştırmak yerine vücudunuzda yapı taşı olarak kullanılır. Ayrıca proteinlerin sindirimi karbonhidratlardan daha zor olduğu için sizin sadece sindirim sırasında bile daha çok kalori yakmanızı sağlar.
Protein içeren yiyecekler
- Yumurta
- Süt
- Kırmızı et
- Tavuk eti
- Balık
- Baklagiller

Yakılan her 3500 kalori 0,5kg yağa denktir. Verdiğimiz ipuçlarına uyarak günlük hayatınızda aslında çok da fazla birşeyi değiştirmeden günde fazladan 400 kalori yakmanız mümkün. Bu da bir ayda tam 12000 kaloriye denktir. Küçük bir hesap yaptığımız zaman ayda 12000 kalorinin yaklaşık olarak 1.5 kg a denk olduğunu bulabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder